LA NOSTRA HISTÒRIA

 

El nostre club va sorgir durant la preparació de la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa de l’any 2004. Xavi Ros —que al cap i a la fi seria el primer president— José Alberto Romero i Vicente Llopis ‘Boti’, es reunien en el Clot per a entrenar, i a poc a poc va anar forjant la idea de crear un club d’atletisme, la finalitat del qual, més immediata, no era una altra que fer samarretes per a deixar d’inscriure’s en les carreres com a corredors independents.

A ells es van adherir altres persones, amb clara afició esportiva, però que a més aportaven un bagatge important per la seua experiència com a membres de l’associació de veïns del Grau, com el cas d’Ana Almela i Manolo Vidal, que des feia anys organitzaven al mes d’agost la Volta al Clot, amb un marcat caràcter reivindicatiu davant les autoritats municipals, exigint que el Clot de la Mare de Déu es tancara al trànsit de cotxes i motos. Gràcies a tota aquella confluència d’interessos va nàixer el nostre club, i també es va aconseguir que el paratge natural municipal, que hui ens identifica, fóra l’espai d’esbarjo i pràctica esportiva del qual ara gaudeix tota la ciutat de Borriana.

Va ser en la MiM de 2004 (15/05/04) quan Xavi Ros, José Alberto Romero i Manolo Vidal es van inscriure per primera vegada com a integrants del club Amics del Clot.

L’aprovació d’estatuts i el primer registre de socis, encara tardaria uns mesos, arribant a oficialitzar-se el 3 de febrer de 2005. Però per a llavors, aquella primera samarreta roja, amb el logo d’Helios, ja era coneguda en tota la província.
La primera Junta, presidida per Xavi Ros, estava integrada per Ana Almela, vicepresidenta primera; Damian Oliver, vicepresident segon; Jorge Romero, vicepresident tercer; María de la Mar Peris, vicepresidenta quarta; Rafael Llopis, secretari; José Alberto Romero, Manolo Vidal, Román Almela i Vicente Llopis, com a vocals; i Guillem Ríos com a responsable de premsa.

I així va nàixer tot. Un any després, el maig de 2005, dels onze integrants inicials, ja érem trenta-cinc, i així successivament, fins a aconseguir la xifra actual, que sobrepassa de llarg els 300 socis.

Xavi Ros va presidir l’entitat des de la seua fundació, en 2004, fins que en 2008 li va rellevar Damián Oliver, que va presidir el club fins a l’any 2011, moment en el qual va prendre les regnes Vicent Doménech fins a octubre de 2016, data en la qual va ser elegit Ximo Planelles com a president i que segueix fins a dia de hui.
En aquests anys de vida, i durant el mandat de Xavi Ros, es va abordar des del club la creació i organització del 10.000 Ciutat de Borriana, i en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports es va assumir l’organització d’altres esdeveniments com la Volta al Clot. També ens integrem en el patronat del paratge natural municipal i es van realitzar algunes millores, com la col·locació de paletes de distància en el perímetre de l’estany. Gràcies a la inestimable aportació de Jorge Romero, es va disposar quasi immediatament d’una web, que hem anat actualitzant conforme els protocols informàtics ho han requerit, fins a arribar a la versió en la qual ara estàs, de recent actualització.

Després del període de Xavi, va prendre el relleu Damián a qui cal agrair les negociacions per a aconseguir l’actual seu en l’edifici El Fanal o la creació de la secció de ciclisme, a més de reprendre l’organització del 10.000 Ciutat de Borriana, la preparació del qual hem assumit de manera intermitent. Des de 2011 fins 2016  sota la presidència  de Vicent Doménech i posteriorment des de 2016 fins l’actualitat amb Ximo Planelles com a president, el club creix de manera exponencial, tant en nombre de socis, com en l’organització de proves i esdeveniments. Ahí està l’èxit rotund de la Maraclot, la secció de triatló, la concessió dels premis anuals “Cloter d’Or”, els viatges per a participar en maratons internacionals, o la participació massiva en maratons com la de València o Castelló, on durant diversos anys el nostre club ha sigut el primer en nombre de participants.

Però si importants han sigut els nostres presidents, a la mateixa alçada han estat els secretaris, que han treballat de manera incansable perquè Amics del Clot siga hui un referent a la ciutat de Borriana: ens referim a Rafa Llopis, María Luisa Almela, Nadia Usó, Joan Lapuerta i Vicent Solà; i com no, a José Alberto Romero Alamán, que podria haver sigut el primer president de l’entitat, com a principal precursor del club, però que sempre va triar treballar de manera infatigable en un segon pla durant les Juntes de Xavi Ros i Damián Oliver. A tots els expressem el nostre més sincer agraïment per haver aconseguit que hui dia, en totes les carreres que s’organitzen a la província, hi haja un mantell, recognoscible d’una hora lluny, de samarretes arlequinades de color taronja.

Comments are closed.